Nätdejtare

Allt fler äldre väljer att leta efter en partner på nätet

NätdejtarePå Mötesplatsen, har man flest medlemmar i 30-40-årsåldern, men senaste åren har man sett en markant ökning bland de som är över 75 år. Mötesplatsen har funnits sedan 2001 och är en av nordens äldsta och största dejtingsajter, med cirka 140 000 aktiva medlemmar.

Dagny är 78 år och medlem på Mötesplatsen. Ungefär en timma varje dag spenderar hon med att nätdejta. – Men än så länge har det inte klickat på riktigt. Jag söker någon i min egen ålder som jag kan ut och resa tillsammans med och gå på konserter och teater med. Men jag vill inte bli sambo utan tycker det är skönt att behålla mitt hem för mig själv, säger Dagny.

– Senaste åren har vi sett en trend i att vi ökar rejält bland medlemmar över 55 år och allra mest procentuellt sett i åldersgruppen 76-80 år. Här har antalet medlemmar tiodubblats jämfört med 2005. Det finns också ett gäng över 80 år – närmare 100 år. Det är aldrig för sent att finna kärleken och det tycker vi är fantastiskt härligt, säger Emma Bengtsson, marknadsansvarig på Mötesplatsen.

Fortfarande är Mötesplatsen dock störst i åldrarna 30-40 år där många söker ett seriöst och tryggt dejtingalternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.