Behovet av att sätta in kontanter via automater ökar

Nu etablerar Bankomat AB ett 60-tal kontantcenter på större orter i Sverige. I ett kontantcenter kan man ta ut och sätta in sedlar och i vissa finns även tillgång till utländsk valuta.

Förra veckan öppnade Bankomat AB ett kontantcenter i Galleria Domino i Norrköping och nu sker etableringarna löpande under de närmaste två åren. Sökningen efter rätt platser pågår för fullt. I och med kontantcenter erbjuder Bankomat AB samtliga sina tjänster i bra lägen, som inte behöver vara i direkt anslutning till bankkontor. Kontanter är bättre i handen än som lån.

Ett typiskt kontantcenter kommer att innehålla två uttagsautomater och två insättningsautomater. När det gäller uttag har Bankomat AB avtal med de flesta svenska kortutgivare samt kortnätverk som Mastercard, Visa, American Express och Diners Club International. Insättningstjänsten kan i dagsläget användas av kunder till Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna. Att få tillgång till kontanter snabbt är viktigt och ett snabbt sätt är att snabblåna, hos sajten www.snabblåna.se kan an jämföra olika snabba lån. Från slutet av 2016 planerar även Handelsbanken att erbjuda sina kunder möjligheten att göra insättningar via Bankomat AB:s automater.

– Som alltid är säkerhet och tillgänglighet viktiga faktorer när vi planerar var våra automater ska finnas. Det är oerhört viktigt för oss att man känner sig trygg vid automaterna. Våra kontantcenter ska ligga i köpcentrum, på handelsplatser och i andra inomhusmiljöer där det är upplyst och många människor är i rörelse, fortsätter Johan Nilsson.

Att låna via sin mobiltelefon, vad innebär det?

Att ansöka om lån via Internet och framförallt via sin smartphone verkar vara en stark trend och marknaden ökar hela tiden. Nya aktörer dyker upp och försöker underlätta för kunder att göra ett klokt val.

Dessa nya aktörer försöker hela tiden skapa nya idéer och innovationer för att underlätta processen när man söker efter olika typer av lån som kan skapa möjligheter för inköp och investeringar. Det gäller att ha ordning och presentera rätt information när man ska göra ett bra val när det gäller lån. En sida som har en stark plats i genren är keyframe.se, en tjänst som har lagt ribban på att jämföra lån och dess fördelar och nackdelar.

Deras mål är att underlätta för kunden att hitta rätt lånelösning bland banker och olika kreditföretag och visa information så att man hitta et bästa lånet utan strul. I den massiva informationsålder som lever i är det inte lätt att navigera rätt och hitta den bästa lösningen. Då är det bra att det finns produkter som kan underlätta ens tankearbete och presentera alla lån och fakta utan krusiduller.

Låt informations mängden bli ett hinder att hitta ett mobillån som passar just dig och dina mål utan se chansen att förverkliga dina mål och planer. Ett mobillån kan vara lösningen och ge den fart som eftersträvas.

Var tredje tror på stigande bolåneräntor

Var tredje svensk tror på rejält stigande bolåneräntor och de största pessimisterna är de som har störst lån, nämligen bostadsägarna. Bland dem instämmer fyra av tio, helt eller delvis, i påståendet att räntorna kommer gå upp med minst 2 procent inom tre år. Samtidigt säger var fjärde bostadsägare att man inte tror på en sådan ränteuppgång.

Det är också de unga vuxna som är mest känsliga för en ökad boendekostnad. Hela 43 procent av de i åldern 18-30 svarar att de skulle vara tvungna att flytta om deras månatliga boendekostnad ökade med 3 000 kronor. Redan vid en ökning om 1 000 kronor skulle hela 14 procent av de yngre vara tvungna att flytta. Bland de i åldern 51-65 svarar hela 10 procent att boendekostnaden inte kan öka överhuvudtaget om de ska ha råd att bo kvar i sitt boende. Störst buffert för ökningar har åldersgruppen 31-40. Av dem uppger 19 procent att deras boendekostnader skulle kunna öka med hela 9 000 kronor eller mer varje månad utan att de behöver flytta. För mer koll på räntor och olika typer av lån kan vi rekommendera applicator.se. De visar hur marknaden utvecklas när det gäller lån mm.

– Beredskapen för stigande boendekostnader är generellt hög bland svenskarna och de som kan har redan tagit höjd för både räntehöjningar och amorteringskrav. Att unga oroar sig mest för stigande kostnader är inte särskilt förvånande. Många av dem har inte hunnit samla på sig en buffert för ökade utgifter vilket gör dem mer känsliga för regeländringar och stigande räntor. Kravet på kontantinsats och ett möjligt amorteringskrav gör det dessutom svårt för många yngre i framförallt storstäderna att köpa sin första bostad, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Bland bostadsägarna säger tre av fyra att man ändå inte är orolig för en höjd bolåneränta. De som oroar sig mest för höjda bolåneräntor är unga vuxna i åldrarna 18 till 30. Bland dem svarar 19 procent att de är oroliga för en ökning. De minst oroliga finns i åldersgruppen 51-65 år, bland dem är motsvarande siffra endast 14 procent.