Lowepros Pro Tactic-serie som introducerades förra året utökas nu med fyra modeller

Lowepros Pro TacticLowepros Pro Tactic-serie som introducerades förra året med två ryggsäcks-modeller, Pro Tactic 350 AW & 450 AW, utökas nu med fyra modeller, så serien totalt får 6 modeller. Av de fyra nya modellerna är tre axelremsväskor och den fjärde ytterligare en ryggsäcks-modell.

Alla Pro Tactics väskor har en mängd fästremmar och dragkedjeförsedda fickor, som gör det enkelt att få med sig och hålla ordning på, allt i sin utrustning. Axelmodellerna SH 180 AW och SH 200 AW har en vattentät dragkedja i locket för riktigt snabb åtkomst av kameran. Alla modeller har också Lowepros patenterade MaxFit™-system som ger mer utrymme i väskan är konventionella inredningar.

”Vi har fått ofattbart mycket positiv feedback på de två Pro Tactic-modeller som lanserades förra året”, säger Kirstine Lindholm, produktchef hos Focus Nordic, ”Lowepro har såklart varit angelägna om att få utöka serien, nu också med axelremsmodeller för både spegelösa system och Pro DSLR. Vi är övertygade om att dessa nya modeller blir samma stora försäljnings-succé´ som nuvarande modeller”.

De nya Pro Tactic-modellerna börjar levereras under november.

Lördagen den 26 september visar Jönköpings läns museum Årets Bild

Årets Bild 2015Jönköpings läns museum är stolta över att kunna visa länsborna ett stort antal av Sveriges bästa bilder. Här medverkar fotografer som visar prov på stor kunnighet med sina betydelsefulla arbeten. Årets Bild är inte bara en tävling utan även en bro mellan allmänheten och svensk bildjournalism.

Årets Bild är Sveriges äldsta, största och mest prestigeladdade fototävling för professionella fotografer. Den första tävlingen hölls 1942. Sedan dess har intresset ökat och i år hade juryn över 4000 bilder att välja emellan. Deras slutgiltiga val föll på fotografen Christoffer Hjalmarssons bild av striderna vid Majdantorget i Ukraina. Christoffer Hjalmarsson (Frilans, Expressen) blev därmed vinnaren av Årets Bild 2015.

Ytterligare vinnare är Paul Hansen (DN) som tog hem priset som Årets fotograf. De övriga tävlingskategorierna är: Juryns Hederspris, Juryns Hederspris Sport, Juryns Hederspris Porträtt, Multimedia, Bildreportage Utland, Bildreportage Sverige, Porträttserie, Nyhetsbild, Vardagsliv Sverige, Nyhetsbild Utland, Vardagsliv Utland, Porträtt, Sportbild och Öppen Klass. Tävlingens främsta syfte är att främja, uppmuntra och utveckla god bildjournalistik.

Jönköpings läns museum visar utställningen under perioden 26 september till och med 8 november. Den har tidigare visats på olika håll i Sverige.

Ricoh satsar på olika typer av kikare

RicohRicoh har ett stort utbud kikare via varumärket Pentax, men kikaravdelningen har varit en mindre avdelning i företaget med små resurser. Nu satsar man stort på detta segment, man har rekryterat mer personal för detta, och snart lanserar man sina nya kikare.

”Pentax har ett gott rykte för sin kvalité både när det gäller kameror, objektiv och kikare”, säger Hans Bergquist, Nordic Product Manager hos Focus Nordic, nordens största fotodistributör, ”med de här nya modellerna och de ökade resurser man tillför kikaravdelning finns förutsättningar för rejält ökade marknadsandelar”.

Hela den befintliga kikarserien med 34 modeller får en rejäl uppfräschning. Med hjälp av den senaste teknologin av antireflexbehandling kan beprövade optiska konstruktioner nå helt nya höjder. Den nya antireflexbehandlingen ger högre ljustransmission (mindre ljusförslust) och ny smutsavisande nano-coating på alla ytterlinser, gör de nya Pentax Sport Optics-modellerna än mer prisvärda än idag.

De nya kikarna delas in i fyra olika serier;

Z-serien: Är Pentax nya flaggskeppsmodeller. Kikare som tävlar i den absoluta premium-klassen
S-serien: I serien finns både kikare av porro-/takkants-prismatyp men med det gemensamt att de har en frontlins på 40mm eller större.
A-serien: I serien finns både kikare av porro-/takkants-prismatyp men med det gemensamt att de har en frontlins som är mindre än 40mm. Det kännetecknas av sin kompakta form.
U-serien: Denna serie består av kikare av typen inverterad porro-prisma med hög optisk prestanda och skärpa ända ut i kanterna trots den kompakta storleken.