WOW Air erbjuder nu både Toronto och Montreal i Kanada

WOW Air är ett framgångsrikt lågkostnadsbolag med bas på Island. De flyger med en modern flygplansflotta från Airbus till USA och ett stort antal europeiska destinationer. Bolaget bildades i november 2011 och startade sin första flyglinje i maj 2012.

Att kunna flyga till Kanada från Sverige är annars inte lätt och utbudet är litet. Bra att det kommer nya aktörer och erbjuder spännande nya resmål för oss resenärer. Kanada med Toronto och Montreal är en spännande nya städer där man t.ex. kan se hockey och uppleva städernas puls. Vill man se mer av Kanada kan man alltid hyra en bil och ta sig runt på egen hand. Hyrbilssidan www.hyrbilkanada.se kan hjälpa på traven när man letar efter en bil att hyra i Kanada.

– För en region med stort sportintresse glädjer vi oss att kunna erbjuda både Toronto och Montreal. Här har ett flertal svenska spelare nått framgångar under åren, och nu finns möjligheten att bekvämt resa dit från vår flygplats. Montreal i den fransktalande delen har en fin stadskärna och en härlig natur i omgivningarna. Toronto utgör en perfekt start för rundturer till Niagarafallen. Det finns skidorter på ett par timmars bilresa från Toronto, väl värda att besöka och har man inte varit på en ishockeymatch i Nordamerika, så är bara en sådan upplevelse värd en resa” säger Lena Söderberg, styrelseordförande Västerås Flygplats AB.

Vad bör man tänka på när man letar bilhyra till bra villkor

HyrbilAtt leta efter en hyrbil till bra villkor och till ett bra pris kan vara en utmaning. Det gäller att scanna av nätet efter sajter och leverantörer som kan erbjuda en bra bil på semestern. Det finns måna olika typer av sidor och tjänster.

Börja med att söka på Google med orden hyrbil eller bilhyra följt av staden eller landet du ska besöka. Titta på de tio första resultaten och jämför hur sidorna ser ut och vad de kan erbjuda. Lättast är det att välja jämförelsesajterna för bilhyra först. De visar priser från många olika bolag så att man kan jämföra pris och villkor. Det kan skilja ganska rejält mellan olika bolag beroende på vilket land eller resmål du ska besöka. Lokala mindre bolag kan ha mycket bra erbjudanden på mindre orter. Men mindre bolag kan ha andra villkor än det stora multinationella bolagen som ofta har med liknande villkor.

Jämför priset per dag mellan bolagen för att få en bättre uppfattning om hur priset skiljer sig. Kolla också bränslevillkoren om fria mil ingår. Har du specifika krav vid hämtning och återlämning så kolla om det är några extra avgifter för udda tider eller om du ska lämna tillbaka bilen på ett annat ställe än du hämtade den på. Att lämna bilen på en annan ort eller i ett annat land kostar ofta extra.

Oftast kan det vara tryggast att välja ett mer etablerat företag som Avis, Budget, Hertz etc. Man vet var man får och det har ofta ett stor utbud av biltyper och det är lätt att hitta serviceställen på andra orter om det skulle hända något med bilen. Om bilen mot förmodan skulle gå sönder eller om något händer så är snabb hjälp en viktig faktor. Hur fort kan man få hjälp och en ny bil blir väldigt viktigt om man står vid vägkanten med en havererad bil. De större bolagen finns på fler platser och kan snabbare reagerar när något går snett.

Ovanliga saker man kan göra i Stockholm under en helg

Sveriges vackra huvudstad Stockholm har en hel del att erbjuda oss turister när vi är på besök. Det finns många aktiviteter och attraktioner att uppleva och se. Men om man vill testa något annorlunda, något som inte tillhör de mest populära sevärdheterna, vad ska man göra då?

I Stockholm är det lätt att ta sig runt och hitta. man kan åka buss, taxi, spårvagn, bil, tunnelbana. Men det går också bra att gå mellan olika platser eller kanske hyra en cykel. Om man kommer med bil ska man tänka på att det kan vara svårt att hitta parkeringsplats. Det kan också vara mycket trafik i rusningstrafiken. Att köra in i Stockholm kostar också pengar eftersom de är vägtullar på vägarna som leder in i centrum. Det går också bra att hyra en bil på plats eller på flygplatsen när man anländer. Jämför dock först alternativen innan du hyr och sök på en sida som jämför alla bolag, t.ex. hyrabilsverige.se. De jämför alla stora bolag som finns representerade i Sverige men även små mindre företag. Att få erbjudanden från flera bolag samtidigt och jämföra deras olika villkor lönar sig alltid.

Men vad ska man då hitta på? Av alla hundratals aktiviteter kanske dessa kan vara intressanta:

Paddla kanot eller kajak

Det går alldeles utmärkt att hyra en kanot eller kajak mitt i stan och sen paddla runt bland de olika stadsdelarna eller öarna. Från vattnet får man bra vy över gamla stan, slotten, stadslivet och stadshuset.

Takvandring i Stockholm

Upplev Stockholm från ovan och gå på tur på taket. Du kan t.ex. se Stockholm från Gamla riksdagshusets tak på Riddarholmen. Att gå på tak är roligt och man får en härlig upplevelse och ser hela staden från ett annat perspektiv.

Spökvandring i Gamla Stan

Vandra i gamla stan med en guide som berättar historier om spöken och saker som hände för. En spännande tur i staden historik och anrika bakgrund. Väl värt tiden.

Stockholm gör sig bäst på sommaren när det är mycket folk på stan och vädret är fint. Solen glittrar i vattnet och luften är varm. Det är inga problem att hitta på saker att göra och det går lätt att ta sig mellan olika aktiviteter. Familjen kan ha en härlig semester och barnen har mycket att göra.

 

Betala broavgift i Motala och Sundsvall med autogiro

Sedan februari tar Transportstyrelsen ut en avgift vid passage på Sundsvallsbron eller Motalabron. Fordonsägarna har kunnat betala avgiften via e-avi eller vanlig avi. Snart kommer det att bli möjligt att betala avgiften via autogiro.

När autogirot fungerar framgår det av den avi med makulerat inbetalningskort som skickas hem till fordonsägaren. På den kommer det att stå att skatten eller avgiften betalas via autogiro. Vill man avsluta autogirot, vänder man sig till banken.

Från och med den 28 september kan fordonsägare via sin internetbank ansluta sig till Transportstyrelsens autogiro för infrastrukturavgift (broavgift). De första avgifterna som dras via autogiro kommer att tas ut i slutet av december.

Billiga bilen blir OKQ8 Mini

OKQ8På OKQ8 erbjuds möjligheten att hyra ett stort antal olika modeller bilar, minibussar, släp och lastbilar. För många år sedan var OKQ8 först med en liten och extra billig hyrbil i sitt utbud – Billiga bilen. Efterfrågan att återinföra en liknande bilklass har varit mycket stor, framför allt till dygnshyrningar och kortare sträckor. I och med ett samarbete med Hyundai gör den gamla favoritbilklassen nu ny entré under namnet OKQ8 Mini.

– Vi strävar alltid efter att tillmötesgå behoven hos människor i rörelse och har länge fått förfrågningar på ett enklare och billigare alternativ bland våra hyrbilar. OKQ8 Mini är en favorit i repris som vi är jätteglada över att återinföra. En perfekt modell för de som inte äger en egen bil men exempelvis är i behov av att storhandla eller vill komma iväg på en utflykt, säger Ulrika Blomberg, Chef Hyrbilar på OKQ8.

I OKQ8 Mini ingår bilmodellen Hyundai i10 som håller hög säkerhet och miljöfokus med låga CO2-utsläpp. Bilen har plats för fem personer inklusive förare samt en stor och två mindre resväskor och kan hyras för priset 299 kr per dygn inklusive 10 fria mil. Modellen är bokningsbar via OKQ8:s stationer, centralbokning samt nya webbokning på okq8.se och finns på de 140 OKQ8-stationer runt om i landet som erbjuder uthyrning med start i maj eller juni beroende på station.

Namnet OKQ8 Mini tydliggör bilens storlek i relation till de andra bilklasserna i erbjudandet för personbilar – Liten, Mellan, Mellan elbil, Mellan kombi, Mellan kombi+ och Stor kombi och Minibuss.

Nu går det att hyra elbilar hos Europcar

Volkswagen e-upSom dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB kommer Europcar på sikt att kunna erbjuda fler spännande elbilsalternativ. Först ut är smidiga citybilen Volkswagen e-up! som har rosats i pressen.

Elbilen passar utmärkt för dagliga arbetsresor och korta utflykter. Räckvidden är upp till 160 km enligt körcykeln (NEDC) men i praktiken bör man räkna med ca 120-130 km, beroende på väderlek och körsätt.

Bilen är utrustad för en flexibel laddning för både vanliga eluttag och laddstationer.

Det är lätt att ladda bilen, bara i Stockholm finns drygt 170 platser där man kan fylla på tanken. I bilen finns också en reseladdare/portabel laddare.

Volkswagen e-up! är pigg och enkel att köra, framförallt i stadstrafik med begränsade utrymmen och innebär en minimal belastning på miljön. Ett perfekt alternativ för kunder som ska uträtta flera ärenden i Storstockholmsområdet.

Bilarna finns till att börja med att hyra i Liljeholmen och Hammarby.