Tyskland reselandet utvecklade sig över genomsnittet i Europa

Med en tillväxt på 4% jämfört med 2013 ökade Tyskland sitt avstånd till de närmast placerade länderna Frankrike, Italien och Österrike. Tyskland som internationellt resmål genererar en tillväxt över genomsnittet på många europeiska marknader.

– Medan kortsemestrarna återigen ökade lätt (plus tre procent upp till 12,5 miljoner), noterar vi en ökning på hela tolv procent upp till 15,5 miljoner inom segmentet långa semesterresor på fyra nätter eller fler; en tillväxt som ligger väl över genomsnittet.

Nederländerna är Tysklands viktigaste källmarknad och de noterade en svag ökning på en procent för samtliga utlandsresor och med två procent på resor till Tyskland. Den schweiziska outgoing-marknaden ökade totalt med fem procent varvid resor till Tyskland stod för sju procent. Tyskland är ett hett turistmål och nu finns en ny sajt som skriver om det senaste i landet: www.omtyskland.se. Nyheter och tips om sevärdheter och aktiviteter. Polen är en stor potentiell marknad med en kontinuerlig tillväxt på åtta procent och de genererade ett plus på nio procent för Tyskland. Från grannlandet Österrike vars outgoing-resevolym totalt sett sjönk med en procent under 2014 kunde Tyskland notera en glädjande ökning på fem procent över genomsnittet.

– Som turistmål kan vi redovisa ett enastående resultat för 2014, och inte nog med det: Den rad av anmärkningsvärda resultat vi sett under föregående år har visat sig vara en trend som håller i sig. Med en tillväxt på sju procent i fritidsresesegmentet ligger vi inte bara en bra bit över det europeiska genomsnittet på plus fyra procent, utan hävdar oss även som traditionellt resmål i konkurrens med övriga Europa, förklarar Petra Hedorfer, styrelseordförande i Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Inspirerande guide med bästa tipsen till mytomspunna Marrakech

Den svenska journalisten Anna Lena Stålnacke förälskade sig i Marrakech redan under sitt första och oplanerade besök i staden för mer än 20 år sedan. Efter det har hon återvänt gång på gång. I den inspirerande och lockande reseguiden Mitt Marrakech har hon samlat alla sina personliga favoritställen och bästa tips till staden.

Anna Lena Stålnacke är frilansjournalisten och författaren som älskar att resa – och som så ofta hon får chansen besöker sitt älskade Marocko. Hon visar dig vägen till genuina restauranger, färgstarka marknader, spännande arkitektur och ett pulserande nattliv. Betrakta den magiska solnedgången över Atlasbergen eller titta på folkvimlet från en mysig uteservering vid det berömda torget Djema-ael Fna! Anna Lena rekommenderar även allt från små lokala bagerier och skräddare till hippa konstgallerier och imponerande museer. Mer nytt om resor och resmål hittar man hos resetankar.se. Inspiration och förslag på nya spännande resmål och destinationer.

Mitt Marrakech beskriver de olika stadsdelarna, och bokens många färgfoton och praktiska kartor ger en levande och färgstark bild av staden. Boken innehåller totalt cirka 200 tips och varje kapitel innehåller även en ”guidad promenad”, som på ett enkelt sätt leder dig genom områdets viktigaste sevärdheter och bästa matställen. Guidens ambition är att leda resenären bort från de klassiska turiststråken, mot de unika, udda och genuina upplevelserna. Mitt Marrakech är guideboken för dig som vill uppleva det riktiga Marrakech, bortom turistfällorna!

Kärlekspar får en egen Preminum Fast Lane på thailändska flygplatser

Alla kärlekspar som anländer till dessa flygplatser får använda en egen “Preminum Fast Lane” genom passkontrollen, för en snabb och smidig passage. TAT har personal som väntar på att få välkomna alla par vid speciella registreringsdiskar i ankomsthallarna. När man registrerat sig får man inte bara en gåva utan även delta i en enkel dragning med möjlighet att vinna fantastiska priser såsom boende, spa- och middagsupplevelser. Paren får även en fotografering dagen till ära, för att fira sin ankomst och kärlek.

Så, vad betyder då “Thainess”? Thainess handlar den unika thailändska inställningen – att vara lugn och harmonisk, om vänskaplighet, gästfrihet och att värna om sina turister. Dessa egenskaper är grunden av den thailändska kulturen och livsstilen, något som TAT hoppas kommer att inspirera alla utländska turister.

Nyheter om Thailad hittar du lättast hos thailandtankar.se. Nyheter och restips om alla bra resmål. Detta arrangemang är en del av “2015 Discover Thainess”-kampanjen, där fler roliga evenemang och erbjudanden är planerade året ut. Förhoppningen med Discover Thainess-kampanjen är att sprida thailändarnas gästvänliga atmosfär och Thailands kulturella värden som gör landet till en unik turistdestination.

Stureplan blir Purple Flag-certifierade

Andra platser som certifierats är bland annat Covent Garden och Camden Town i London. Purple Flag-certifieringen innebär att platsen är trygg och säker att vistas på under kvällar och nätter. Certifieringen innebär en kartläggning av platsens styrkor och svagheter. Genom att kartlägga dessa faktorer i samverkan med aktörer i området skapas en plattform och ett gemensamt synsätt som leder till genomförandekraft.

Stockholm valde att delta med Stureplan på grund av områdets breda utbud av butiker, restauranger, kultur och nöjesliv. Här finns drygt 1 000 verksamheter med cirka 6 000 anställda. Ett 20-tal offentliga och privata aktörer har varit delaktiga i arbetet, bland annat Staden, Polisen, fastighetsägare, besöksnäringen, kollektivtrafiken och näringslivet.

– Jag är imponerad av certifieringsprocessen och dess tydliga struktur. Det känns samtidigt jätteroligt att Stureplan blir först ut i Stockholm, säger Jens Folkesson på Humlegården Fastigheter.

– Det viktigaste just nu är att aktörerna tillsammans kommer arbeta med att utveckla platsen inom ramen för Purple Flag-projektet. Dessutom har alla städer som arbetar med Purple Flag ett ansvar att stärka varumärket gentemot allmänheten, säger Per Eriksson, VD på City i Samverkan.

Källa: City i Samverkan

Ovanliga saker man kan göra i Stockholm under en helg

Sveriges vackra huvudstad Stockholm har en hel del att erbjuda oss turister när vi är på besök. Det finns många aktiviteter och attraktioner att uppleva och se. Men om man vill testa något annorlunda, något som inte tillhör de mest populära sevärdheterna, vad ska man göra då?

I Stockholm är det lätt att ta sig runt och hitta. man kan åka buss, taxi, spårvagn, bil, tunnelbana. Men det går också bra att gå mellan olika platser eller kanske hyra en cykel. Om man kommer med bil ska man tänka på att det kan vara svårt att hitta parkeringsplats. Det kan också vara mycket trafik i rusningstrafiken. Att köra in i Stockholm kostar också pengar eftersom de är vägtullar på vägarna som leder in i centrum. Det går också bra att hyra en bil på plats eller på flygplatsen när man anländer. Jämför dock först alternativen innan du hyr och sök på en sida som jämför alla bolag, t.ex. hyrabilsverige.se. De jämför alla stora bolag som finns representerade i Sverige men även små mindre företag. Att få erbjudanden från flera bolag samtidigt och jämföra deras olika villkor lönar sig alltid.

Men vad ska man då hitta på? Av alla hundratals aktiviteter kanske dessa kan vara intressanta:

Paddla kanot eller kajak

Det går alldeles utmärkt att hyra en kanot eller kajak mitt i stan och sen paddla runt bland de olika stadsdelarna eller öarna. Från vattnet får man bra vy över gamla stan, slotten, stadslivet och stadshuset.

Takvandring i Stockholm

Upplev Stockholm från ovan och gå på tur på taket. Du kan t.ex. se Stockholm från Gamla riksdagshusets tak på Riddarholmen. Att gå på tak är roligt och man får en härlig upplevelse och ser hela staden från ett annat perspektiv.

Spökvandring i Gamla Stan

Vandra i gamla stan med en guide som berättar historier om spöken och saker som hände för. En spännande tur i staden historik och anrika bakgrund. Väl värt tiden.

Stockholm gör sig bäst på sommaren när det är mycket folk på stan och vädret är fint. Solen glittrar i vattnet och luften är varm. Det är inga problem att hitta på saker att göra och det går lätt att ta sig mellan olika aktiviteter. Familjen kan ha en härlig semester och barnen har mycket att göra.