Nilson Shoes introducerar tre nya skomodeller via samarbetet mellan Reebok

Sporttrenden håller i sig och slutar inte att växa, något som vi ser i det innovativa makeup- och designsamarbetet mellan Reebok Classic och FACE Stockholm som nu väljer att höja modegraden ytterligare inom kvinnlig sport. Samarbetet hyllar den djärva och individualistiska kvinnan, vilket bottnar i de båda företagens grundvärderingar sedan tidigt 80-tal.

Här möts ikoniska sneakers med glammiga färgpaletter som tillsammans skapar en trendsäker look som sticker ut, och som dessutom är bekväm. Inspirationen hämtas från skimrande metaller likt en festsnygg ögonskugga samt kolsvart mascara och vit kajal enligt den monokroma minimalistiska trenden. Nu blir det både lätt och rätt att matcha skor med makeup! I den stora internationella kampanjen presenteras aktuella stilikonen Ashley Madekwe, erkänd skådespelerska och mångsysslare. I Sverige kan vi redan nu se hur modebloggare som Janni Delér och Lisa Olsson bär sina favoritmodeller från det unika designsamarbetet.

De eftertraktade sportmodellerna för dam kommer att finnas tillgängliga inom kort i utvalda Nilson Shoes-butiker samt online på radicalsports.se.

Under förra året minskade den totala omsättningen i Malmö city

Under förra året, 2014, minskade omsättningen i Malmö city med ca 2,9 %. Försäljningen av dagligvaror, som livsmedel, ökade dock med ca 7 % förra året i Malmö city, medan försäljningen av kläder, skor, hem- och fritidsvaror backade med ca 5 %.

De senaste fem åren visar däremot café- och restaurangnäringen positiva siffror med en årlig genomsnittlig ökning med 2,9 procent, liksom dagligvaror med 2,8 procent. Motsvarande siffra för hotellnäringen är 2,6 procent. Sällanköpshandeln har backat med 2,6 procent årligen. Däremot slog antalet besök från turism rekord, enligt resebloggaren resesajter så ökade antalet svenska och internationella besökare med 18 % respektive 28 %. Vilket är bar för den lokala ekonomin.

När det gäller utbudet i Malmö city är 29 procent av verksamheterna sällanköpshandel. Lika stor andel är caféer, restauranger och hotell. Frisörer, hud och skönhetssalonger och kultursinstitutioner står för 30 procent av utbudet och dagligvaror för 16 procent.

– Förra året tappade Malmö city, framförallt inom sällanköpshandeln. Ändå kan vi se att på längre sikt har bortfallet kompenserats av mer upplevelsebaserad konsumtion som café- och restaurangbesök, säger Göran Höckert, näringspolitisk chef, Fastighetsägarna Syd.

– Det här visar på mångfalden i stadskärnan. Stadskärnan är inte enbart en plats för shopping, utan vårt vardagsrum där vi vill träffas, umgås och uppleva saker. Det här är en trend som vi har sett under en tid nu, människors konsumtionsmönster håller på att förändras och stadskärnan måste anpassa sitt utbud. Det verkar i undersökningen som att den anpassningen har börjat ske i Malmö, säger Göran Höckert.

Lowepros Pro Tactic-serie som introducerades förra året utökas nu med fyra modeller

Lowepros Pro TacticLowepros Pro Tactic-serie som introducerades förra året med två ryggsäcks-modeller, Pro Tactic 350 AW & 450 AW, utökas nu med fyra modeller, så serien totalt får 6 modeller. Av de fyra nya modellerna är tre axelremsväskor och den fjärde ytterligare en ryggsäcks-modell.

Alla Pro Tactics väskor har en mängd fästremmar och dragkedjeförsedda fickor, som gör det enkelt att få med sig och hålla ordning på, allt i sin utrustning. Axelmodellerna SH 180 AW och SH 200 AW har en vattentät dragkedja i locket för riktigt snabb åtkomst av kameran. Alla modeller har också Lowepros patenterade MaxFit™-system som ger mer utrymme i väskan är konventionella inredningar.

”Vi har fått ofattbart mycket positiv feedback på de två Pro Tactic-modeller som lanserades förra året”, säger Kirstine Lindholm, produktchef hos Focus Nordic, ”Lowepro har såklart varit angelägna om att få utöka serien, nu också med axelremsmodeller för både spegelösa system och Pro DSLR. Vi är övertygade om att dessa nya modeller blir samma stora försäljnings-succé´ som nuvarande modeller”.

De nya Pro Tactic-modellerna börjar levereras under november.