Passat Alltrack

En ny generation av fyrhjulsdrivna Passat Alltrack

Passat AlltrackDenna Volkswagen är med på allt: Från snötäckta bergspass på skidsemestern, via utmanande sandstränder med båten på släp, till ett arkitektmöte på byggarbetsplatsen – nya Passat Alltrack ger aktiva människor större flexibilitet. Långfärdsbil, företagsbil, mångsidig familjebil och rymlig SUV – allt i ett!

En bil med robusta egenskaper. Stötfångare som är speciellt anpassade för att klara körning utanför landsvägen, hasplåt, stora lutnings- och rampvinklar, specifika tröskelbreddare och robusta skärmbreddare – tillsammans resulterar detta i en mycket stryktålig kaross, och dessutom i en unik look.

Den första generationen av Passat Alltrack lanserades våren 2012 och blev genast en succé på den svenska marknaden. Konceptet med kraftfulla, effektiva motorer, fyrhjulsdrift, DSG, högre markfrigång och offroad-egenskaper gjorde den till en storsäljare. Volkswagen spinner nu vidare på detta koncept genom att lansera Golf Alltrack under våren 2015. Och i höst är det alltså dags för andra generationens Passat Alltrack.

– Alltrack är utan tvekan ett koncept som passar svenskarnas behov och de förhållanden vi har här i Sverige. Vi ser verkligen fram emot att lansera både Golf Alltrack och Passat Alltrack under året, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige, och fortsätter:
– Tillsammans med Passat Sportscombi och laddhybriden Passat GTE, som också lanseras i höst, får vi ett komplett erbjudande – inte minst till den så viktiga tjänstebilsmarknaden. Det blir onekligen ett spännande Volkswagen-år!

Nya Passat Alltrack är som standard utrustad med fyrhjulsdriften 4MOTION. Denna är baserad på en Haldex-koppling av den 5:e generationen och aktiveras innan något hjulspinn uppträder. S kulle det finnas risk för att tappa greppet kopplas bakaxeln in – steglöst och på bråkdelar av en sekund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.