Stureplan blir Purple Flag-certifierade

Andra platser som certifierats är bland annat Covent Garden och Camden Town i London. Purple Flag-certifieringen innebär att platsen är trygg och säker att vistas på under kvällar och nätter. Certifieringen innebär en kartläggning av platsens styrkor och svagheter. Genom att kartlägga dessa faktorer i samverkan med aktörer i området skapas en plattform och ett gemensamt synsätt som leder till genomförandekraft.

Stockholm valde att delta med Stureplan på grund av områdets breda utbud av butiker, restauranger, kultur och nöjesliv. Här finns drygt 1 000 verksamheter med cirka 6 000 anställda. Ett 20-tal offentliga och privata aktörer har varit delaktiga i arbetet, bland annat Staden, Polisen, fastighetsägare, besöksnäringen, kollektivtrafiken och näringslivet.

– Jag är imponerad av certifieringsprocessen och dess tydliga struktur. Det känns samtidigt jätteroligt att Stureplan blir först ut i Stockholm, säger Jens Folkesson på Humlegården Fastigheter.

– Det viktigaste just nu är att aktörerna tillsammans kommer arbeta med att utveckla platsen inom ramen för Purple Flag-projektet. Dessutom har alla städer som arbetar med Purple Flag ett ansvar att stärka varumärket gentemot allmänheten, säger Per Eriksson, VD på City i Samverkan.

Källa: City i Samverkan

Ovanliga saker man kan göra i Stockholm under en helg

Sveriges vackra huvudstad Stockholm har en hel del att erbjuda oss turister när vi är på besök. Det finns många aktiviteter och attraktioner att uppleva och se. Men om man vill testa något annorlunda, något som inte tillhör de mest populära sevärdheterna, vad ska man göra då?

I Stockholm är det lätt att ta sig runt och hitta. man kan åka buss, taxi, spårvagn, bil, tunnelbana. Men det går också bra att gå mellan olika platser eller kanske hyra en cykel. Om man kommer med bil ska man tänka på att det kan vara svårt att hitta parkeringsplats. Det kan också vara mycket trafik i rusningstrafiken. Att köra in i Stockholm kostar också pengar eftersom de är vägtullar på vägarna som leder in i centrum. Det går också bra att hyra en bil på plats eller på flygplatsen när man anländer. Jämför dock först alternativen innan du hyr och sök på en sida som jämför alla bolag, t.ex. hyrabilsverige.se. De jämför alla stora bolag som finns representerade i Sverige men även små mindre företag. Att få erbjudanden från flera bolag samtidigt och jämföra deras olika villkor lönar sig alltid.

Men vad ska man då hitta på? Av alla hundratals aktiviteter kanske dessa kan vara intressanta:

Paddla kanot eller kajak

Det går alldeles utmärkt att hyra en kanot eller kajak mitt i stan och sen paddla runt bland de olika stadsdelarna eller öarna. Från vattnet får man bra vy över gamla stan, slotten, stadslivet och stadshuset.

Takvandring i Stockholm

Upplev Stockholm från ovan och gå på tur på taket. Du kan t.ex. se Stockholm från Gamla riksdagshusets tak på Riddarholmen. Att gå på tak är roligt och man får en härlig upplevelse och ser hela staden från ett annat perspektiv.

Spökvandring i Gamla Stan

Vandra i gamla stan med en guide som berättar historier om spöken och saker som hände för. En spännande tur i staden historik och anrika bakgrund. Väl värt tiden.

Stockholm gör sig bäst på sommaren när det är mycket folk på stan och vädret är fint. Solen glittrar i vattnet och luften är varm. Det är inga problem att hitta på saker att göra och det går lätt att ta sig mellan olika aktiviteter. Familjen kan ha en härlig semester och barnen har mycket att göra.