Stureplan

Stureplan blir Purple Flag-certifierade

Andra platser som certifierats är bland annat Covent Garden och Camden Town i London. Purple Flag-certifieringen innebär att platsen är trygg och säker att vistas på under kvällar och nätter. Certifieringen innebär en kartläggning av platsens styrkor och svagheter. Genom att kartlägga dessa faktorer i samverkan med aktörer i området skapas en plattform och ett gemensamt synsätt som leder till genomförandekraft.

Stockholm valde att delta med Stureplan på grund av områdets breda utbud av butiker, restauranger, kultur och nöjesliv. Här finns drygt 1 000 verksamheter med cirka 6 000 anställda. Ett 20-tal offentliga och privata aktörer har varit delaktiga i arbetet, bland annat Staden, Polisen, fastighetsägare, besöksnäringen, kollektivtrafiken och näringslivet.

– Jag är imponerad av certifieringsprocessen och dess tydliga struktur. Det känns samtidigt jätteroligt att Stureplan blir först ut i Stockholm, säger Jens Folkesson på Humlegården Fastigheter.

– Det viktigaste just nu är att aktörerna tillsammans kommer arbeta med att utveckla platsen inom ramen för Purple Flag-projektet. Dessutom har alla städer som arbetar med Purple Flag ett ansvar att stärka varumärket gentemot allmänheten, säger Per Eriksson, VD på City i Samverkan.

Källa: City i Samverkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.