Hyrbil

Vad bör man tänka på när man letar bilhyra till bra villkor

HyrbilAtt leta efter en hyrbil till bra villkor och till ett bra pris kan vara en utmaning. Det gäller att scanna av nätet efter sajter och leverantörer som kan erbjuda en bra bil på semestern. Det finns måna olika typer av sidor och tjänster.

Börja med att söka på Google med orden hyrbil eller bilhyra följt av staden eller landet du ska besöka. Titta på de tio första resultaten och jämför hur sidorna ser ut och vad de kan erbjuda. Lättast är det att välja jämförelsesajterna för bilhyra först. De visar priser från många olika bolag så att man kan jämföra pris och villkor. Det kan skilja ganska rejält mellan olika bolag beroende på vilket land eller resmål du ska besöka. Lokala mindre bolag kan ha mycket bra erbjudanden på mindre orter. Men mindre bolag kan ha andra villkor än det stora multinationella bolagen som ofta har med liknande villkor.

Jämför priset per dag mellan bolagen för att få en bättre uppfattning om hur priset skiljer sig. Kolla också bränslevillkoren om fria mil ingår. Har du specifika krav vid hämtning och återlämning så kolla om det är några extra avgifter för udda tider eller om du ska lämna tillbaka bilen på ett annat ställe än du hämtade den på. Att lämna bilen på en annan ort eller i ett annat land kostar ofta extra.

Oftast kan det vara tryggast att välja ett mer etablerat företag som Avis, Budget, Hertz etc. Man vet var man får och det har ofta ett stor utbud av biltyper och det är lätt att hitta serviceställen på andra orter om det skulle hända något med bilen. Om bilen mot förmodan skulle gå sönder eller om något händer så är snabb hjälp en viktig faktor. Hur fort kan man få hjälp och en ny bil blir väldigt viktigt om man står vid vägkanten med en havererad bil. De större bolagen finns på fler platser och kan snabbare reagerar när något går snett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.